luni, 9 decembrie 2013

Cu gandul la Rosia Montana...



     Am creat acest aranjament floral cu tristete, la gandul ca oameni nemernici vor sa distruga patrimoniul cultural inestimabil de la Rosia Montana si sa dinamiteze patru munti, lasand in urma un lac imens de cianura.
     Ma doare Rosia Montana!



4 comentarii:

  1. Imi pare sincer rau pentru tristetea dumneavoastra dar tristetea oamenilor de la Rosia Montana e mult mai mare pentru ca de sarbatori ei pot ramane fara locuri de munca. 500 de familii vor ramane fara venituri de sarbatori. Dvs. faceti aranjamente florale noi suntem mineri de ce trebuie sa ne schimbam traditia sau ocupatia.
    Dvs. ati taiat acele flori ca sa faceti aranjamentul, proiectul minier propune plantarea a 1000 de hectare de padure in zona aceasta in care apele incarcate cu metale grele curg nestingherite. Proiectul minier a construit o statie de epurare a apelor acide si a restaurat zeci de cladiri monument istoric. Dvs ce ati facut pentru Rosia Montana? Un aranjament floral. Va multumim, dar trebuie sa va refuzam si sa alegem proiectul minier care salveaza oamenii si comuna Rosia Montana de peste 15 ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Presupun ca sunteti platita suficient de bine ca sa scrieti asemenea ineptii, doamna postac.
    Sanatatea, viata mea si a copiilor mei si a tuturor romanilor nu se cumpara la bursa. Va rog sa va abtineti sa mai comentati pe blogul acesta. Punct.

    RăspundețiȘtergere
  3. daca va spune cineva ca 500 de familii pot sa ramana fara niciun venit intr-o zona in care somajul e peste 80%, dvs acuzati acea persoana ca e postaca???
    Sanatatea dvs nu are nicio legatura cu Rosia Montana!
    Acum la Rosia Montana mediul este grav afectat de exploatarea iresponsabila pe care a facut-o statul roman.
    Acest investitor isi propune sa rezolve problemele de mediu inca din prima zi prin colectarea apelor acide pline de metale grele care se scurg in sistemul hidrografic si prin tratarea lor si deversarea numai a apelor curate!
    Stiati asta?
    Nu cred!
    Stiati ca s-au investit deja aprox 30 milioane de dolari in Patrimoniul Rosiei Montane descoperind vestigii importante de varsta romana care vor fi conservate in situ? Si ca se vor investi pana in 100 de milioane de dolari numai in acest patrimoniu pentru a-l pune in valoare si pentru a permite dezvoltarea ulterioara a localitatii?
    Stiati ca vor fi peste 2000 de oameni angajati pe perioada de constructie...adica aproximativ 2000 de familii vor avea un venit pe care sa se bazeze?
    Stiati ca industria miniera genereaza si locuri de munca indirecte si dezvolta economia pe orizonatala???????
    Nu stiati...probabil nici nu ati fost vreodata la Rosia Montana...trist, pt ca va permiteti sa judecati niste oameni care stiu foarte bine proiectul si stiu ce inseamna industria miniera!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Proiectul acesta inseamna MOARTE. Si pentru dvs, care sunteti inconstienti, si pentru noi, care ne folosim creierul.
    Oamenii din Rosia Montana pot munci in agricultura si turism, DACA SUNT LASATI de cei pe care i-au ales.
    Nu aveti argumente pentru distrugerea a 17 km de galerii romane si pentru detonarea a 4 munti. Incetati sa mai postati pe blogul meu!

    RăspundețiȘtergere